Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack-social domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/sayipqiran.kz/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/sayipqiran.kz/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
РАМАЗАН АЙЫНДА ТАМАҚТАН УЛАНУДЫҢ АЛДЫН-АЛУ - САЙЫПҚЫРАН.KZ Ақпаратты-сараптамалық порталы
Home » PRESS RELEASE » News » РАМАЗАН АЙЫНДА ТАМАҚТАН УЛАНУДЫҢ АЛДЫН-АЛУ

РАМАЗАН АЙЫНДА ТАМАҚТАН УЛАНУДЫҢ АЛДЫН-АЛУ

      Қасиетті Рамазан айында әрбір отбасы ауызашарға туған-туысқандары мен жақындарын шақыруды өз парызы деп санайды. Мешіттерде, дәмханаларда, мейрамханаларда ауыз-ашар өткізу әдеттегі құбылысқа айналды, оған көптеген адамдар шақырылады.
        Тағамнан улану және жұқпалы аурулар жағдайларын болдырмау мақсатында, осы іс-шараларды ұйымдастырушылардан санитариялық талаптарды қатаң сақтауды сұраймыз.
      Қоғамдық тамақтану орынның персоналы медициналық тексеруден өткеннен кейін және жеке медициналық кітапшасы болған соң ғана жұмысқа жіберілуі міндетті, сонымен қатар ыдыс жуу үшін жуу және дезинфекциялау құралдарының қоры болуды, ыдыс жу ережесін қатаң сақтауды, асқа дейін біраз уақыт қалғанда, тағамдарды әзірлеп қойып, дастарханды жайып қоюдан бас тартуды, тағам түрлерін  қажетті температуралық режимде сақтауды, тез бұзылатын өнімдердің сақтау мерзімін ескере отырып (әсіресе пісірілген ет, аспаздық өнімдер, кремдік кондитерлік өнімдер, қымыз т.с.с кешегі үстелден кейін қалған тез бұзылатын тағам өнімдерін пайдаланудан алып тастауды, көкөністер мен жемістерді мұқият жууды, персоналдың және қонақтардың жеке гигиена ережелерін қатаң сақтау қажет (сабынмен, бір рет қолданылатын сүлгілермен қамтамасыз етуді). Сонымен қатар   тамақ беретін орынның  үй жайлары желдетілу  қажеттігі  ұсынылады.
С.К.АШИМОВА,
Мақтаарал аудандық  СЭББ-ның жетекші  маманы.

About Қалмұрат

Журналистика саласына кездейсоқ келіп қалсам да бұл салаға қызығушылығым оянғандықтан журналистикада жүргеніме 20 жыл болды. Алғашқы еңбек жолымды "Керуенбасы" газетінде корректорлықтан бастадым. Содан бері баспа журналистиканың барлық саласынан өттім. 2 рет газет шығарушы баспагер де болдым. Осы сайтымнан Сіздер өздеріңізге қажетті ақпараттар аласыздар деген ойдамын. Сіздер біздің жаңалықтарымызды: https://www.facebook.com/me/ https://twitter.com/KalmuratD www.sayipqiran.kz%2F%3Fp%3D8202 https://www.instagram.com/saipkiran.kz/ https://t.me/sayipkir арқылы да біле аласыздар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

«АБАЙ ТОЙЫ» ЖОҒАРЫ БАҒАЛАНДЫ

        ...

ОРАЛДА «AUYL FEST. ҚОЙ ШАРУАШЫЛЫҒЫ – 2025» БІРІНШІ ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ФЕСТИВАЛІ ӨТТІ

        ...

СЫБАЙЛАС ЖЕМҚОРЛЫҚҚА ЖОЛ БЕРМЕУДІҢ ЕЛ ҮШІН МАҢЫЗЫ ЕРЕКШЕ

        ...

СЕМЕЙДЕГІ «САҢЫРАУЛАР ҚОҒАМЫНДАҒЫ» «БАСТАУЫШ ПАРТИЯ ҰЙЫМЫНЫҢ» МҮШЕЛЕРІ ЖИДЕБАЙҒА САПАРЛАП БАРДЫ

       2025 ...

«ҮЛКЕНГЕ – ҚҰРМЕТ»: СЕМЕЙДЕ МҮГЕДЕК ШЕБЕРГЕ КӨМЕК КӨРСЕТІЛДІ

        ...

ТЕГЕУРІН ТӨЗІМ ИЕСІ ОЛ – «ТЕМІРЖОЛШЫ»

        ...

Абайдың 180 жылдығында – текті әулеттен шыққан Жетісайдың қызы «Жеті қазынаға» енді

        ...

ЖЫР ЖОЛЫНДАҒЫ ЖҰМБАҚ ЖОЛ

        ...

ДАНА АБАЙДЫҢ 180 ЖЫЛДЫҚ МЕРЕЙТОЙЫ – КЕҢ КӨЛЕМДЕ ТОЙЛАНДЫ

        ...

ТАРИХИ ТҮЙЕМОЙНАҚТАҒЫ «ЭТНО-АУЫЛҒА» САПАР

        ...